≡ Menu

Лечение на варицела при възрастни

Варицелата е кожно заболяване, което е причинено от вирус. Най-често се среща при децата, но и възрастните не правят изключение. Докато при децата заболяването може да протече по-леко, то при възрастните може да се стигне до по-големи усложнения. За да се справите по-лесно с проблема ето някои съвети, които е необходимо да следвате:

Едно от най-елементарните средства за лечение на варицела е консумацията на плодове и плодови сокове, които помагат за укрепване на имунната система.

Избягвайте разчесване. Това е едно от нещата, които могат да влошат значително състоянието ви, като разпространяване на инфекцията и оставяне на белези.

Използването на Каламинов лосион. Препоръчва се намазване на засегнатите места, което временно спира сърбежа.

Добавянето на парченца от джинджифил във вана с хладка вода, ще успокои раздразнените зони по кожата и ще намали сърбежа.

Вана с овесени ядки. Около две чаши овесени ядки ще бъдат достатъчни за тази процедура. След като ги накиснете за 10-15 минути във вода, поставете ги в памучна торбичка. Прикрепете торбичката под крана за вода, така че водната струя да минава през торбичката. Потопете тялото и лицето си за известно време във водата. Това ще успокои състоянието ви.

Листа от Ниим. Добавянето на листа от Ниим в хладка вана, ще допринесат за по-бърз лечебен ефект.

Пчелен мед. Уверете се, че меда който ще използвате е натурален /не е преработен/. Намажете с тънък слой засегнатите зони и оставате за известно време. След това изплакнете с вода. Този метод помага за облекчаване на сърбежа и възстановяване на кожата.

Експериментирайте с горепосочените средства за облекчаване на симптомите и ще се почувствате по-добре.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!