≡ Menu

Признаци за инфаркт при жените

Инфаркта е заболяване на сърцето, което е предизвикано от подпушване на коронарните артерии. Сърдечния удар е по-разпространен сред мъжете, но статистиката показва, че все повече жени страдат от тази болест. За да се вземат необходимите мерки е необходимо да се познават причините и рисковите фактори, които предизвикват инфаркт.

Старостта е един от най-честите фактори, които са причина за инфаркт при жените. Хормоналния дисбаланс при жените в менопауза е предпоставка за развитието на сърдечно съдови заболявания. Високо кръвно, липсата на физическа активност, прекалената консумация на храна, всичко това води до наднормено тегло и висок холестерол, което в последствие може да доведе до инфаркт.

Симптоми при инфаркт.

Най-честия симптом, но не и първия е силната болка в гърдите. Всъщност тялото започва да показва признаците на инфаркт много преди да се появи болката. Ето някои от тях:

–          Необичайна умора –ако се чувствате уморена без видима причина, не се колебайте да се консултирате с вашия лекар;

–          Нарушения на съня – ако това се случва често, може да бъде индикация за ранни симптоми на инфаркт;

–          Болка в гърдите и дискомфорт – болката или тежестта в гърдите се появява за няколко минути и след това изчезва и това състояния се повтаря през определен интервал от време.

–          Болки в ръцете, челюстта, гърба, шията и др. части на тялото;

–          Недостиг на въздух, прекомерно изпотяване и световъртеж;

Други симптоми.

Отделно от горепосочените симптоми, много от жените изпитват и симптоми като: замаяност, сърцебиене, тежко стомашно разстройство, гадене, повръщане и др.

Въпреки, че някои от симптомите са общи и за други заболявания, консултирайте се с лекар за поставянето на ранна диагноза и адекватно лечение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!