≡ Menu

Митове за сезонната алергия

Сухият климат може да лекува сезонната алергия

Мит: Не се опитвайте да избягате от алергията. Промяната на климата може да окаже някакво влияние на вашата реакция срещу алергените, но едва ли това ще бъде в достатъчно силна степен. Полените например се срещан навсякъде, а те са сред топ 10 на причинителите на сезонна алергия.

Цветята често предизвикват алергия

Мит: Понякога цветарите получават различни симптоми на алергия, но колко от хората са имали алергична реакция при получаване на красив букет. Според специалистите по алергия от е възможно да се получи отговор от цветята, но това се случва не по-често от 1/1000. По-скоро цветния прашец от дърветата, тревите и плевелите са виновни за проблемите на хората, но не и цветята.

На плажа няма полени

Мит: В сравнение с другите райони на страната, плажната ивица наистина може да предложи добро място за почивка на страдащите от алергия. Плажовете обикновено имат по-ниски нива на полени. Въпреки това, много често в близост до тях растат дървета като акациите например, чийто цветен прашец може да навлезе на 500 километра навътре в морето (!!!).

„Местният“ мед може да намали алергията

Мит: Теорията, че яденето на мед, който е направен от пчелите в определена местност е по-скоро търговски трик за по-добри продажби на този продукт, отколкото научно обоснован и доказан метод за лечение. Много често се вярва, че цветният прашец, който се съдържа в меда може да изгради защита срещу алергичен ринит. За разлика обаче от контролираната ваксина, полените намиращи се в меда може да са различни от този, които са ви причинили алергия.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!