≡ Menu

Съвети за Офпейдж Оптимизация

Всеки един сайт се нуждае от оптимизация, ако желаете да се класира добре в търсачките като Гугъл. С правилна оптимизация не само ще класирате сайтът си по-добре, ами направо ще превземете първите места в подреждането по ключовите думи, за които оптимизирате. Оптимизацията за търсачки е условно разделена на 2: Онпейдж и Офпейдж оптимизация. Онпейдж оптимизацията се занимава със всичко в рамките на самият сайт, оптимизиране на текстовете, на вътрешната свързаност на страниците помежду си, на поставянето на правилни мета тагове и релации и направата на сайта така, че да е максимално удобен за потребителите.

Офпейдж оптимизацията е насочена към външната среда на сайта, по-точно неговото представяне в други сайтове и блогове. В тази статия ще представим конкретни идеи и съвети как да направите правилна офпейдж оптимизация на сайта си.

Най-важното правило за офпейдж оптимизацията е колкото повече – толкова повече. И в случая говорим за връзки към вашият сайт от колкото се може повече чужди сайтове. Друго изключително важно правило е да разнообразявате ключовите думи, с които линквате към вашият сайт. Еднообразието от ключови думи води до наказание на сайта ви след последните ъпдейти в алгоритъма на Гугъл.

Най-добрите връзки, които може да получите за вашият сайт за контекстуалните линкове. Т.е линкове от самите статии в другите сайтове. Най-лесно такъв линк ще получите от директория за статии, където можете да публикувате ваша статия, която да съдържа директен линк към сайтът ви. Стремете са да публикувате уникални статии, така линкът ще е много по-силен. Също така може да подсилите статията, като я публикувате в няколко социални мрежи.

Друг подход при набавянето на линкове към вашият сайт е записването му в директория за сайтове. Така ще получите бързо връзка, а директориите за сайтове са стотици само за България. И тук важи правилото във всяка директория да пускате уникално описание и разнообразни заглавия, за да имате по-голям набор линкове с ключови думи към вашият сайт и да избегнете наказание от търсещите машини.

Спазвайте горните съвети и постепенно ще усетите как вашият сайт се катери в класирането на Гугъл и другите търсачки.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!