≡ Menu

Необичайните неща обичайно забравяни в самолетите

Сватбени халки, изкуствени зъби, тромбон, огромно платно за рисуване… Не, това не са награди от странни конкурси, нито необичайни атрибути на някой приказен герой. Тези вещи са нещата, които са сред най-причудливите предмети, забравяни на борда на самолетите. Проучването на забравяни вещи изброява толкова много неща, в които за щастие липсват самолетни билети например. Явно те са едно от малкото неща, които трудно могат бъдат забравени. Очевидно всякакви други принадлежности – могат!

Много от забравените вещи в самолетите са от такъв тип, че е възможно да причинят леки изчервявания на собствениците си, когато обясняват какво точно са забравили. Такъв е случаят с един човек, който е забравил изкуствените си зъби на седалката и в последствие му е било доста неловко да обясни за какво става въпрос.

В допълнение към обичайните заподозрени сред най-забравяните вещи – книги, дискове, слънчеви очила, има и неща, които повечето от нас дори не биха си и помислили, че ще загубят. Петима от анкетираните например са си тръгвали без своите сватбени пръстени, а един от тях и без бельо. Последният анкетиран си е запазил правото да не посочва точната причината за загубата.

Проучването е направено сред общо 700 души и показва, че една трета от забравените неща струват над 100 британски паунда и включват – устройства iPad, конзоли за игри и други джаджи. И докато забравянето на ценни вещи може да е неприятно, има други работи, които са в състояние да причинят още по-голям стрес, в случай, че бъдат загубени. Такива неща са без съмнение паспорти и други документи за пътуване, без които ваканцията може да се превърне в кошмар. Процентът на загубените подобни вещи надхвърля 5. След него се нареждат забравените играчки на малчуганите, които съставляват общо 2 % от изгубените вещи на борда.

Книгите са най-често забравяното нещо, водят с цели 18%, следвани от мобилните телефони – 9%, списания или вестници – 8%, както и дрехи 8%. Последни в списъка са слушалките и дигиталните фотоапарати.

И сега внимание, най-чудноватите неща, които са били забравяни са: музикални инструменти, бельо, изкуствени зъби, хладилник, шина.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!