≡ Menu

Пазаруване от Англия – как да изберем посредник

Запитвали ли сте се как да изберете посредник за доставка от Англия? Въпреки наличието на много фирми които предлагат подобна услуга, има няколко важни фактора, на които трябва да се спрете при избора кои да използвате за вашите пратки.

В следващите няколко реда ще се опитаме да представим критериите които са важни и спазването на които биха довели до по-малко проблеми при получаване на вашите доставки.

  1. Доверие Един от важните фактори за това с кого да работите е доверието. За да сте сигурни, че посредника които сте избрали е надежден е хубаво да прегледате следните неща:
    • Сайт – вижте дали сайта е направен професионално. Дали има форми за регистрация, често задавани въпроси, форма за запитвания, както и контакти на фирма както и дали има посочена фирма и данни за нея.
    • Проверете дали фирмата превозвач издава всички необходими документи – касови бележки, фактури и т.н. Това е важно, тъй като при положение, че ако се наложи да направите рекламация, без тези документи няма да можете.
  2. Време за отговор на въпрос Когато става дума за връщане на пратка е много важно вашият посредник да може да ви даде точна и коректна информация, по тази причина освен, че посредника ви трябва да говори и пише спокойно на Английски, трябва да е и много наясно как се пазарува и поръчва от Англия, и как точно работи системата.
  3. Качество на услугата Качеството на услугата се изразява, не само в това колко бързо получавате обслужване но и фактори като с какъв транспорт пътуват вашите пратки. Много често се случва по малките посредници да използват нелицензиран транспорт, като камиони извършващи обратен курс и/или случайни транспортни фирми. Това създава предпоставка вашите пратки от Англия да не престегнат в най-добрият си вид. Представете си, възможността изгодно купеният компютър да пристигне повреден или пък в доста лошо състояние. Също така използването на лицензиран превозвач е гаранция за това, че вашата пратка ще се ползва със защита при евентуалната и повреда или изгубване, а това значи, че ще можете да получите парите си!
  4. Куриерски услуги Много често посредниците за доставка от Англия, предлагат раздаване на пратките в определен час и ден. Макар и това да изглежда като услуга, всъщност си е едно доста голямо неудобство. Представете си, че изпуснете денят по някаква причина, в следствие на това, трябва да изчакате няколко дни до следващото отваряне. В този случай, могат да се случат неща, като да изтървете срока за да върнете дадена пратка от която не сте доволен, или да заведете оплакване срещу продавач в Ebay.
  5. Цена Цената колкото и да е важна не е най-важният фактор. Защо е така? Доста често фирмите които предлагат ниски цени работят в сектора на сивата икономика. Много често те не издават фактури за транспорт, или касови бележки за вашите пратки, и по тази причина могат да си позволят цена която е по ниска. Това е голяма опасност по няколко причини. На първо място, в случай че възникне някакъв въпрос по отношение на загубена пратка, повредена такава или пък някакви други неуредици, без фискален бон, товарителница от куриер, в която да присъства името на фирмата изпращач, фактура или платежно нареждане не можете да предявите своите претенции.

По тази причина, е много важно внимателно да избирате вашият посредник за доставка от Англия и да проучите подробно мненията за него. Хубаво е да направите критичен анализ, тъй като много често конкурентите пишат един срещу друг.

Надяваме се, че тези наши съвети ще са полезни на всички вас, и ви пожелаваме приятно пазаруване от Англия!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!