≡ Menu

Пет лесни стъпки за предлагането на имоти без комисионна

Продажбата на имоти без комисионна е много по – лесно начинание, отколкото някои хора смятат. Просто трябва да се стремите да положите усилия в правилната насока. Основното е, че вие ще трябва да свършите нещата, които обикновено прави брокера на недвижими имоти. По този начин ще спестите значителна сума пари от комисионните, които изискват агенциите. Спокойно можете да поискате максималната цена за имота, без да има нужда да изплащате комисионни.

Проявете инициативност и следвайте следващите пет стъпки за продажба на имоти без комисионна.

  • Подгответе дома за продажба

Доброто представяне е всичко ! Ще привлечете повече кандидат-купувачи, като им представите чисти, светли и добре поддържани имоти. Направете основно почистване и по възможност повече естетически подобрения, като подрязване на дървета, засаждане на цветя и дори повторно боядисване, ако има необходимост. Бъдете внимателни с домашните любимци, почистете местата, които обитават.

Можете да поканите съсед или приятел, за да премине през имота, като евентуален купувач и да изкаже мнение и препоръки.

  • Разумно ценообразуване на вашия дом

Внимателно обмислете исканата сума на предлаганите от вас имоти без комисионна. Проучете обявените за продажба имоти в района и поставете цена, отговаряща на състоянието на тези предлагани от вас. Проведете разговори с други хора, които предлагат имоти в района или собственици закупили такива на скоро, публикувайте обява в местния вестник.

Един от правилните начини за продажба на имоти без комисионна е да поставите цена за квадратен метър. Можете да поискате малко по – висока цена в случай, че я продавате с обзавеждането или сте направили други значителни подобрения.

  • Наемете адвокат

Макар и да ви струва известна сума пари е добре да разчитате на опитен и запознат с детайлите на недвижимото имущество адвокат. Добрият адвокат ще бъде полезен при възникване на сложни ситуации, като договора за вида и начина на плащане, необходимите документи за прехвърляне на имота на друго лице, особености около банковите ипотеки и други. Освен всички изброени неща, адвокатът осигурява и вид спокойствие и сигурност при сделките с недвижими имоти.

  • Рекламирайте продажбата на вашите имоти

Това не е никак трудно занимание. Само за няколко минути, благодарение на интернет можете да публикувате вашата обява в различни сайтове и портали за недвижими имоти. Вие сте избрали да продадете имота си без намесата на посредник, затова отбелязвайте, че продавате вашите имоти без комисионна. Много хора ще проявят интерес именно поради този факт. Публикувайте обяви и в пресата, поставете табела на двора. Съобщете за вашето намерение на съседи и приятели, така спомагате за достигането на информацията до повече хора. Бъдете подготвени да отговаряте на различни въпроси насочени към вас от бъдещите купувачи, като местоположението на най – близките магазини, аптеки, паркове, транспортни връзки и други.

  • Начални преговори за покупка на имоти без посредник и без комисионна

Безспорно купувачът ще иска да извлече максимална полза от закупуването на имота. Когато получите оферта за предлаганите имоти без комисионна е добре да я обсъдите с адвокат. Обмислете внимателно всички предложени условия и договори. Бъдещият купувач със сигурност ще поиска да инспектира вашия дом. След, като е направил първоначален оглед и е достигнал до решение за покупка, ще поиска да види състоянието на електрическите и отоплителните системи, ВиК инсталациите и други. Купувачът може да поиска да провери реалните граници на имота и да се наложи да направите справка в кадастралната схема на населеното място. След направените огледи, може да ви бъде отправено ново предложение, относно финансовата страна, поради недоволство от състоянието на някои части в имота.

Така стъпка по стъпка, сами можете да организирате и извършите продажба на вашите имоти без комисионна. Всяка държава има своите закони и правила, относно правната страна и завършването на сделката. Затова е добре да разчитате на опитен адвокат. Продажбата на имоти без комисионна може да отнеме време, но финансовата награда определено ще бъде само във ваша полза.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!