≡ Menu

Поли с висока талия – хитът на пролета

Тази пролет най-лесният начин да сте тон с модата трябва да заложите на ретро излъчването. Пролетните колекции ни връща назад в годините към вечните класики, доказали своята актуалност във времето. Пример за това са големите очила, скъсените панталони, вталените сака, ниските обувки тип мокасини и други.

Полите с висока талия са абсолютния хит на сезона. През тазгодишните Седмици на модата много от дизайнерите показаха различни вариации на тази тенденция. Сред тях се откроиха Prada, Nina Ricci, Elie Saab и други.

Тенденцията е повлияна от 50-те години на XX век. Моделите са разнообразни, материите също. Полата с висока талия може да бъде вписана идеално както в елегантен тоалет, така и в ежедневието. Освен това е в състояние да скрие множество дефекти – разкроените модели отлично прикриват натрупаните зимни килограми, вталените варианти оформят апетитна извивка в талията, а скъсените издължават визуално крака.

Колкото и актуална да е тази тенденция, изисква се изключително внимание при включването на полата в дамския тоалет. Трябва да се съобразим както с останалите дрехи, така и с формата на нашето тяло. Ето няколко съвета при избора на подходяща за вас пола:

  • Дължината на полата зависи от конкретния повод и от мястото, на което отивате. За пролетна разходка изберете разкроена пола с дължина до коляното. Ако се стремите към по-елегантна визия, заложете на по-къс и прибран модел. А минижуп с висока талия ще прикове всички погледи във вас!
  • Използвайте широк топ, който може да приберете под полата. Късите бюстиета също са чудесен избор.
  • За да подчертаете сексапилната извивка на талията, сложете дебел колан.
  • Шлифер или тренч и ниски обувки завършват перфектно визията.

Що се отнася до цветовете и тук важи максимата „Колкото по-ярко, толкова по-добре”. Абсолютен хит е комбинацията на цикламено с оранжево. Особено актуални са полите с флорален принт в съчетание с ярък топ.

В тази тенденция не е толкова важна полата като елемент. Това, което прави визията уникална, е правилното й съчетаване в тоалета, вниманието към детайла и точния избор на аксесоари.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!