≡ Menu

Почина легендата в покера Томас Престън

Легендарният покер играч Томас Престън, който е петкратен шампион и носител на гривна от Световните Покер Серии (СПС) почина на 83 години, близо до своя роден град в Тексас.

Неговата дъщера Нолан Дала, която е репортер в СПС разпространи официално изявление, с което да съобщи тъжната новина. В него се казва следното:

„Надяваме всеки да помни нашият обичан Томас Престън, за всичките добри неща, които той стори за покера и усилията, положени за популяризирането на неговата любима игра – Тексас Холдем покер.”

Престън е още познат, като бащата на Тексас Холдем варианта на играта, който е изключително популярен в наши дни. В миналото той е обикалял Тексас заедно с неговите приятели Дойл Брънсън и Брайън Робъртс за да играят покер нелегално преди той да бъде приет официално в Лас Вегас.

Той печели Основното събитие в СПС през далечната 1972 година, като победата му донася широка популярност сред медиите в САЩ, а в едно от последните си интервюта той изрази недоволството си от това, че не е бил подкрепен от редица негови приятели в покер средите, когато е имал нужда.

„Никога никой не е казвал нищо негативно за мен без значение дали съм играел покер или не. Смятам, че има група хипократи в покера, които всички са ми длъжници.”

„Нито един от тях не дойде да ме подкрепи, те вече не контактуват с мен. Някой от тях можеха да се появят и да покажат своята подкрепа, но не го сториха.”

Ако вие също сте любител на покер играта, може да започнете да играете покер онлайн, като за целта първо трябва да изтеглите вашия покер даунлоуд.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!