≡ Menu

При болка в гърба е важна и превенцията

Гимнастика и масажи облекчават състоянието при хронични болки в кръста.

Ако имате болки в гърба, трябва да се опитате да останете толкова активен, колкото е възможно и да продължите с ежедневните си дейности. В миналото, лекарите са препоръчвали почивка за онези, които се оплакват от болки в гърба, но повечето експерти днес са съгласни, че подобна практика е неефективна за дълги периоди от време и е лошо за гърба. Обездвижването не е препоръчително при една голяма част от болките в кръста, особено когато те са факт от травма или друго нараняване.

Умерената активност, като ходене или вършене на други ежедневни задачи, ще помогне за възстановяването. Можете да приемате болкоуспокояващи като парацетамол или ибупрофен, като е добре предварително да се консултирате с лекар. В случаите, в които има болка в гърба с успех може да приложите и коланът Нанобелт.

Коланът Нанобелт ще ви избави бързо и ефективно от неприятната скованост. Успешно се справя и с непоносимите болки в кръста, както и с дискомфорта в гръбначния стълб. Магнитите в него са разработени в синхрон с последните открития в областта на нанотехнологиите. Освен всичко друго, магнитната терапия е изпитана чрез китайската медицина, а ползите й са доказани през вековете.

Освен магнитният колан за болки в кръста нанобелт ще помогнат и компресите, както и масажа със специални масла или лечебни мехлеми. Можете да си ги купите от най-близката аптека след консултация с фармацевта, който ще ви даде представа за продуктите.

Състоянието на ума също може да играе важна роля. Въпреки, че трудно може да бъдете в настроение, когато имате болка в гърба, казват че хората, които остават положително настроени, въпреки болката, оздравяват по-бързо.

Някои пациенти избират и мануалната терапия, като например физиотерапия или остеопатия, веднага след като болката е налице.

За болките в гърба, които продължава повече от шест седмици (които лекарите описват като хронични), лечението обикновено включва комбинация от болкоуспокояващи и или акупунктура, упражнения или мануална терапия.

Спиналната хирургия при болки в гърба обикновено се разглежда само, когато няма резултати от каквото и да е друго лечение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!