≡ Menu

Разбиваме мита за храните, водещи до висок индекс на телесната маса

За много храни се смята, че те са с високо съдържание на мазнини и съответно на калории, които водят до повишаване на ИТМ (индекс на телесната маса). Изследване на водещите специалисти по наднормено тегло разби някой митовете за тези храни. Вижте резултатите:

Ядки

Те могат да бъдат с високо съдържание на мазнини, но в същото време са богати на протеини и фибри, чрез което могат да спомогнат за контролирането на кръвната захар. Разбира се, може би ще получите няколко грама мазнини от изяждането на купичка ядки, но помислете… Това си струва, особено ако ви попречат да достигнете до бисквитите или другите сладки неща. Малкото количество ядки може да помогне да се контролира глада, а по този начин ще ви помогне да не напълнявате.

Сирене

Повечето хора, които се опитват да отслабнат си мислят, че като избягват богатите на калций млечни продукти, те ще намалят броя на калориите. Това определено е грешка от тяхна страна. Тялото изгаря повече калории, когато е заредено с достатъчно калций и затова, консумацията на нискомаслено сирене, мляко и йогурт, всъщност помага за загубата на тегло. С приемът на хранителни добавки с калций обаче, ползите не са толкова големи, тъй като в млечните продукти се съдържа и вид киселина, която активира действието на минерала.

Кафе

То попада в групата на „лошите храни и напитки“, когато се прекалява с него или когато е с добавени сметана, захар или ароматизирани сиропи. Ако го пиете чисто, това ще даде тласък на метаболизма ви, без да добавя мазнини и калории.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!