≡ Menu

Стълбищен платформен лифт

В тази статия ще обърнем внимание на стълбищни платформи. Ще посочим някои характеристики, които те притежават за да влязат в употреба на хората с двигателни увреждания, които ползват инвалидни колички за предвижване.

Стълбищният платформен лифт може да намери приложение, както в жилищна сграда, така и в различни търговски сгради и разбира се в институции, с цел осигуряване на достъпна среда. Лифтът може да се издига до 15 м. височина. Различните модели предоставят съответно и различни възможности, които естествено могат да бъдат и строго персонализирани, в съответствие с предпочитанията на клиента.

По принцип, стълбищните лифтове притежават сгъваема седалка за повече удобство и практичност. Те могат да бъдат, както за вътрешна, така и за външна употреба, което се определя от самият модел стълбищен лифт, от мястото, където той ще бъде инсталиран. Обикновено платформените лифтове са изработени от неръждаема стомана. Товароподемността им е максимум до 300кг. Височината до която могат да се издигат е 830м.

В зависимост от модела, стълбищният лифт може да се инсталира както на прави, така и на извити стълбища. Контролът върху движенията на лифта може да се извършва от джойстик, от ключ, с предназначените за тази цел бутони, както и от дистанционно управление.

За повече сигурност на хората в инвалидна количка, преди платформата да започне да се издига вратата автоматично се заключва. Рампата се издига автоматично докато асансьорът се движи. С оглед предназначението им, тези лифтове и рампи са изработени от една страна от леки и здрави материали, а от друга е налице и устойчивост при плъзгането по повърхността. За по-голяма сигурност при използването на тези лифтове, при евентуално превишаване на скоростта, както и при появата на някакво препятствие, лифта автоматично спира. За удобство на хората, които ползват лифта има и парапет.

Гореизброените характеристики са важни и това определя съблюдаването им при избора и купуването на стълбищен платформен лифт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!