≡ Menu

Реклама във Facebook и какво ни носи тя!

Реклама във Facebook правят почти всички и отваряйки профила си, всеки един от нас е затрупан от рекламни панели, покани, видеа и какви ли още не трикове, за привличане на вниманието. Какво ни носи всъщност една рекламна кампания в социалната мрежа? Ами много просто, каквото сами сме заложили да ни носи. Как, защо и най-вече за какво сме направили дадена кампания е важния момент, който определя и последствията от нея. Инструменти във Facebook, за създаване и управление на рекламата ви има много, но как ги използвате? Как мислите за една рекламна кампания, определя и шансовете и за успешно представяне! Нека ви дадем няколко свежи насоки, за целта…

„Безплатно“ – дума, която никой не подминава

Един сравнително лесен, но и много използван начин да впечатлите и привлечете аудитория е безплатното съдържание. Независимо, дали търсите нови клиенти или искате да задържите старите, този трик в рекламните ви кампании работи и то безотказно. Не е нужно да давате определен безплатен продукт, може да предложите безплатна свързана услуга или нещо сувенирно свързано с бизнеса ви. Един добре изграден логически конкурс с награда, може да ви помогне да набавите много нови клиенти за бизнеса си и да задържи трайно старите. Дори рекламните материали, разпратени по имейлите са част от безплатното съдържание. Един начин да напомните за себе си и бизнеса ви. Умелото използване на думата „Безплатно“ е много съществен момент от реклама във Facebook.

Въвлечете клиента в Игра

Социалната мрежа не е рекламно поле. Тя предимно е социално място. В нея хората искат да общуват, да се забавляват и между другото да научават полезни неща. Директната провокация към купуването на нещо не върши работа. Много по-завоалираната и индиректна реклама е уместния ход за Facebook. Профил страницата на бизнеса ви трябва да е атрактивна за посетителите и да имате добра поддръжка на фейсбук страница, иначе и добрите рекламни кампании няма да ви помогнат. Много видео съдържание, всекидневна актуализация и нещо, което ще ви учуди много игри. Ако направите проучване ще забележите, колко многобройни са групите за игри във социалната мрежа. Игрите са силно социални и забавляват хората. Използвайте умело присъствието им и извлечете ползите от това, за Реклама във Facebook. Начините за това са доста и стига да искате можете успешно, да ги прилагате.

Цели, Сегментиране и Проучване

Няма човек, който да не знае че селектирането и целенасочването са важен елемент на всеки вид реклама. В тази насока Facebook е незаменим съюзник, можете да избирате целева група по възраст, пол, местоположение, интереси и така нататък. Избирайки даден сегмент от обществото, избирате всъщност цел за рекламната си кампания. Едновременно обвързвате двете неща и създавате работеща идея, за работещ насрещен отклик. Всичко изброено до тук непременно се предшества от проучване. Без него няма, какво да насочите и към кого да го насочите, защото Реклама във Facebook не се прави на посоки и безцелно.

Реклама във Facebook ни носи популярност, клиенти и съответно приходи. Практиката и теорията на тази реклама са разяснявани често, но който не е правил подобен тип реклама или реклама изобщо е трудно да направи успешна рекламна кампания от раз.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!