≡ Menu

Сайт за животни – интересно за йоркширския териер

Известен български зоопортал разказва,че йоркширските териери се появяват в средата на 19-ти век в Северна Англия. Те са били отглеждани от работещите мъже, които са имали нужда от другар, но не могат да поддържат голямо куче. След множество кръстоски на различни породи, се появява и съвременния йоркширски териер със своите малки размери. Специалисти от популярен сайт за животни казват, че по стандарт достига до 3 кг. и 30 см. височина. Той е идеалният домашен любимец за тези, които не са пристрастени към големите кучета.

Друго положително качество на йоркито е, че козината му не причинява алергии. Поради това, то е подходящо за отглеждане от по-чувствителни хора. Въпреки че йоркширските териери са малки, не се заблуждавайте от техния размер. Те могат да бъдат изненадващо властни, предупреждават от известен зоо портал. Превъзхождат дори някои представители на по-едрите породи със своята гъвкавост и интелигентност. Въпреки, че йоркширските териери тежат само 3кг, те имат голямо сърце, което не спира да раздава любов. Те са лоялни, храбри, умни и пълни с енергия.

Йоркитата имат красива и мека козина, която често достига земята. Тя изисква редовно къпане и сресване, подчертават специалисти от голям зоопортал. За целта са създадени специални продукти, които омекотяват косъма и му придават блясък. Ноктите на кученцето също трябва да се подрязват редовно.

Представителите на породата са известни със закачливата опашка на главата си, която често е прихваната с шикозна панделка. Това прави йоркито да изглежда още по-миловидно. Заради крехката си структура, йоркширските териери не са подходящи за игра с малки деца, тъй като последните могат неволно да наранят кученцето. Иначе действат много положително на хората и често успокояват своите стопани, когато са тревожни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!