≡ Menu

Сандалите – идеалната обувка за лятото

Сандалите са сред най-старите форми на обувки в света. Думата сандали създава асоциация за ефирни и леки летни обувки, които са прикрепени с ремъци за крака.

Древните римляни са носили такива обувки, а днес има модели в различни цветове и форми и направени от различни материали. Неслучайно един от най-популярните модели сандали и днес се наричат „Римски сандали”.

Сандалите първоначално са били унисекс модели, което означава, че един и същ модел е бил носен от мъже и от жени. Днес вече има модели и за двата пола и те са ясно очертани кои са предназначени за мъже и кои за жени.

Дамските модели сандали обикновено са по-женствени и деликатни. Ремъците на този вид дамски обувки са по-фини, а различни предмети като бижута, кристали, бродерии на цветя и други аксесоари служат често за украса на дамските сандали.

Мъжките модели се различават драстично в това отношение. Те обикновено са изработени от масивни ремъци, а за тяхната направа се използват по-приглушени цветове.

Някои модели дамски сандали са оборудвани с класическа дървена подметка, която се счита за много устойчива. За дамите има разбира се и сандали на високи токове, които допринасят за по-елегантна и женствена визия. За по-голямо удобство в последните няколко сезона дизайнерите усилено използват 3-4 сантиметрова платформа в предната част на сандалите. По този начин сандалите на висок ток се превръщат в едни прекрасни и удобни дамски обувки, които се грижат не само за вашата чудесна визия, но и за вашият комфорт.

Всеки нов сезон сандалите идват в различни цветове и дизайни и много звезди като Дженифър Лопес и Кейт Мос са пристрастени към този вид дамски обувки.

Сандалите са много удобни. Особено през лятото, когато е горещо и са ни нужни по-проветриви обувки, те се грижат за комфорта на краката.

Ето защо дори и най-упоритите противници на сандалите обичат да ги носят през летните горещи дни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!