≡ Menu

Сребърните синджири – от древността до днес

Има много разнообразни сребърни синджири, с различни форми и дължини, със всякакви плетки и модели, за това те се носят от мъже и жени. Това бижу е толкова популярно, че дори се предпочита повече от мъжете.

Синджирите не са от скоро, те са модни от много време, носили са се от хилядолетия назад във времето. Били са предпочитани от нашите предци, които са живели в древността. Тогава среброто е било по-ценно от златото, носили са го само по-заможни хора. В днешно време почти всеки носи сребърен синджир или поне има такъв вкъщи. Изключително огромното разнообразие от модели, дължини и форми ги прави предпочитани от всички, защото всеки може да намери това, което му подхожда най-много. Цената на среброто е много по-достъпна от тази на останалите благородни метали, всеки може да се сдобие със сребърно бижу, а по време на криза, цената е от решаващо значение.

На пазара можете да откриете всякакви синджири, има тънки и нежни, които са подходящи за дамите, както и големи, тежки и масивни, предпочитани от господата. Среброто е благороден метал, който е много податлив на обработка, то е пластично и от него може да се направи всичко, за това се използва за изработката на всякакви плетки и модели синджири. Синджирите могат да се комбинират и с висулка, която да бъде изчистена, а може и да се носят самостоятелно, без нищо друго. За някои по-специални поводи, дамите също предпочитат тежки и масивни синджири, мъжете ги използват по-често. Те могат да бъдат изработени във всякакви дължини, а моделът може да бъде съобразен с желанието на купувача.

Не се знае кой е „виновника” за това че, сребърните синджири са на мода толкова време, от дълбока древност до ден днешен. Едно е сигурно, те са неизменна част от ежедневието ни, те са навсякъде и се харесват от всички.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!