≡ Menu

Стъклени парапети срещу парапети от алуминий

Стъклените парапети са доста елегантни, нежно прозрачни и не пренатрупват пространството. За те са чудесна, изключителна визуална находка. В същото време имат висока надеждност на конструкцията си. Имат практическа и естетическа функция. В допълнение тези парапети решават една не по-малко съществена задача – да покаже стил и естетика.

Служат с функцията си на декорация, оригинални дизайнерски идеи, подчертават свежо архитектурния стил на сградата. Понякога е достатъчен един поглед към структурата на дадена сграда с парапети, за да разберете какво има пред вас – офис на голяма компания, малък бутик, банкова сграда. Обаче понякога доста по-красноречиво може да говори за предназначението на самата сграда – парапетът.

Ако са струговани парапети или дървени, може да се предположи, че е вила или почивен дом; когато са футуристични стъклени парапети ще е салон за красота или модерен търговски център; метален парапет в стил минимализъм е неизменен на офиса атрибут. За да може да придаде оригиналност и неповторимост, завършен вид на сградата, за тези парапети не само материалът е важен.

По-важното е да изпълняват предназначението си – да служат за удобство и безопасност на хората. там.

Защо да са парапети от алуминий? Той съчетава особено важни качества- издръжливост, надеждност, дълголетие, а гъвкавостта му позволява да се реализират всякакви форми и с всякакви конфигурации парапети.

Стълбището на една нова и модерна сграда с право може да се нарече визитната картичка. Точно това вижда човек при визитата си в дома ви, когато го посети за първи път. Какво ще е първото впечатление е много важно. Домът може да стане коренно различен дори само с няколко стъпълца, но украсени с парапети от ковано желязо, или пък вито стълбище с елегантни стъклени украси. Парапетите могат да променят изцяло вида на конструкцията, придавайки на стълбището монументалност и тежест или простор и светлина.

Съвременните модерни тенденции вече диктуват необходимостта от най-нови, иновативни, по-разнообразни и дизайнерски решения и това е в почти всички области на строителството.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!