≡ Menu

Ъглови камини – удобни и компактни

Ъгловите камини от историческа гледна точка може да се нарекат напълно традиционни. В миналото камините са изпълнявали чисто практически задачи, като готвене на храна и отопление на жилището, а ъгловите камини са можели да отопляват три или четири стаи едновременно. Когато стаите са много малки, класически камини не могат да се изградят и тогава компактните ъглови камини са точно на мястото си. Ъгловите камини не заемат много място, а и изграждането им не е особено скъпо. От конструктивна гледна точка ъгловите камини се делят на симетрични и асиметрични.

Моделите са разнообразни, като се избират според интериора на помещението. Симетричните камини стоят точно в ъгъла, като отпред имат различна форма, според избрания дизайн, но винаги има симетрия. При асиметричните камини едната стена е по-дълга, а другата по-къса и често имат формата на правоъгълник. Формата на камината се определя преди всичко от нуждите на помещението и желанието на собственика. Такива камини могат да се изградят както с открит, така и закрит огън.

Детайлите често се правят от камък или метал и се получават много ефектни конструкции, които често се използват от интериорните дизайнери за обекти, които трябва да изпъкват с уникалност. В оформлението на ъгловите камини се използват всевъзможни материали, а формите варират от класика до авангардни приумици. Идеята да се постави камина в едно помещение може да се зароди още при стоежа му, или да се добави по-късно. Ако планът е направен още преди началото на строежа, може да се внесат много оригинални идеи и да се направят наистина впечатляващи камини, с много модерно излъчване. Това не означава, че ако човек не е предвидил камина при изготвянето на плановете, не може да я добави впоследствие. С помощта на добри специалисти по изграждане на камини може да се осъществи всяко желание.

Ъгловите камини в днешно време рядко се правят само с декоративни функции. Това скъпо удоволствие все пак трябва да изпълнява и някои задачи, като най-важната е да отоплява помещението и да събира около топлите пламъци цялото семейство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!