≡ Menu

Физическите упражнения в парк Аязмото и тяхното действие върху дишането

Жителите на Стара Загора са големи щастливци! Освен, че градът има изключително благоприятно местоположение, той очарова с няколко красиви парка. Най-големият от тях се нарича „Митрополит Методи Кусев”, известен още като парк Аязмото.

Тук много от любителите на спорта идват рано сутрин или вечер преди залез, за да потичат на воля или просто да се разходят. Няма по-приятно преживяване от това да започнеш деня си сред красива природа и свеж въздух. Независимо дали ще потичате или ще изберете аеробни упражнения, това ще ви осигури прекрасно настроение и тонус.

Спортът и физическата активност са станали част от живота на много хора. Нека обаче, се спрем на въздействието на физическите упражнения върху нашето тяло. Изключително важно за осигуряването на добро състояние на мускулите е наличието на достатъчно кислород в тях. Основен източник на кислород за организма е дишането. Физическата активност оказва много благоприятно влияние върху него. В началото на натоварването, дишането става по-дълбоко и се увеличава неговата честота. Това действа стимулиращо върху работата на белите дробове и повишава наличието на кислород в кръвта. По този начин се увеличава консумацията на кислород, което е основна причина за промяна в дишането при системно физическо натоварване.

Като цяло, физическите упражнения имат благоприятен ефект върху общото физическо и емоционално състояние, подобряват и функционирането на отделните системи и органи в тялото. Спортът и физическата активност спомагат за изгаряне на хранителните вещества и предотвратяват появата и развитието на болести като затлъстяване и диабет. Оптимизирането на дейността на дихателната система и сърцето намаляват риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Движението и спортът подобряват начина и качеството на живот, осигуряват жизненост и добро самочувствие.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!