≡ Menu

Чантите – необходимият аксесоар

Чантата отразява характера и стила на една жена. Тя може да е просто красив акцент в облеклото или да допълва цялостната ни визия. Но на пазара има толкова много различни модели стилни и елегантни чанти, че жените понякога се объркват какво точно да изберат.

Препоръчително е този дамски аксесоар да съчетава функционалност и ефектен дизайн.

Преди да се заемем с покупката на нова дамска чанта, трябва да си зададем няколко важни въпроса – имаме ли нужда от нея в момента, за какъв повод е предназначена и подходяща ли е за облеклото ни. За да се ориентираме по-добре и да направим възможно най-правилния избор, е хубаво да знаем, че има два основни типа чанти.

Първите са така наречените официални чанти. Те са чудесно решение за по-значими събития или бизнес срещи. В зависимост от случая, може да са с по-изчистени линии или с пищни декорации. Много важно е, обаче, с какво облекло съчетаваме чантите. Можем да ги комбинираме с изискани костюми или пък с изящни рокли. Почти задължително е да сме с обувки на висок ток.

Съвсем различно е положението с ежедневните чанти. Те могат да бъдат както по-малки, така и по-големи, важното е да са удобни и практични. Срещат се всякакви варианти, направени от различни материи – лен, велур, кожа и др. А разнообразието от цветове е огромно. Тази година са актуални както пастелните, така и по-ярките нюанси. Необходимо е да ги съчетаем както с дрехите, така и с цялостната си визия.

За да се ориентираме по-добре в богатия асортимент от чанти, ето няколко основни модела:

1. Clutch – малка вечерна чантичка.

2. Duffle – обемна и спортна чанта, която се носи през рамо.

3. Baguette – по-голяма и закръглена чанта, със закопчалка отпред.

4. Biker bag – средно голяма чанта, с къса дръжка и големи ципове.

5. Flap – чанта тип плик.

6. Framed bag – с твърда рамка отгоре и щракващ механизъм (clasp).

7. Jelly Kelly – обемна плажна чанта с по-ярък цвят.

8. Handheld bag – чанта с къси дръжки.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!