≡ Menu

3 бързи съвета при почистване на килим в домашни условия

Всеки един от нас е наясно, че поставяйки килим в своя дом, той рано или късно се замърсява и се нуждае от почистване. Съществуват два типа домакини – едните са тези, които предпочитат сами да се справят с нечистотиите в дома си, а другите са привърженици на услугите на фирми за пране на килими.

По ред причини и едните и другите домакини имат свои гледни точки, които всеки може да разбере. Ако не разполагате с достатъчно свободно време, например, то най-рентабилно е да се възползвате от качествена услуга на фирма, доказала се многократно. В случай че пред вас е цялото време на света, то, разбира се, почистването на килима се явява приятен процес, извършен с усмивка. В тази статия ще разкрием няколко изпитани метода за пране и почистване на килими, които да ви бъдат под ръка по всяко едно време.

Предимно за почистването на килими се използват специални препарати, с помощта на които се отстраняват всякакъв вид нечистотии. Ние, обаче, сме решили да ви запознаем с няколко метода, при които не е необходимо да инвестирате купища пари за почистването на текстилната материя. Ето ги и тях:

1. Почистете килима у дома със сол

Готварската сол има свойството да поглъща всякакви замърсявания, без значение дали е мазнина, прах или нечистотия. Ако сте решили да озарите до блясък и съвършенство килима в дома си, то ние ви предлагаме обилно да го поръсите с готварска сол и след това с навлажнена метла да изметете мръсотията.

2. Почистване със сода

Содата е едно от най-перфектните средства за почистване. Тази смес не само почиства мръсни участъци, но също така служи и за игнориране на неприятни миризми. Не ще ви представлява никаква трудност, тъй като методът се прилага за броени минути. След час пуснете прахосмукачката, която да отстрани поръсената по пода сода и се наслаждавайте на чисто новия вид на вашия килим.

3. Премахване на петна с чай

Голяма част от домакините са предубедени по отношение на този метод. За целта ви е необходим чай, който сте варили в деня на почистването. Поръсете килима с него, докато все още е мокър и след изсъхването му съберете останките. Запомнете, че използването на чай върху светли килими не е позволено, тъй като оставя петна върху тях.

И все пак, ако не разполагате с достатъчно време да приложите някой от по-горе посочените методи, то използването на услугите на фирма за пране на килими е един от вашите варианти за поддържане на добра хигиена в дома ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!