≡ Menu

4 прости стъпки за пестене на пари при покупка на електроника

Колко от вас мразят да харчат пари за електроника? Въпреки че повечето хора се къпят в радост, когато си купуват чисто нова цифрова играчка, аз се плаша само при мисълта, че трябва да похарча пари за електроника. Притеснявам се, че ще изпадна в преразход. Честно ли? Не ми харесва да харча пари за нещо, което не е ваканция.
Но, повярвайте ми, знам, че “Трябва да си купя нов лаптоп” попада в графата “бели кахъри“. Затова не се оплаквах прекалено много, когато наскоро 7-годишният ми лаптоп се предаде и трябваше да претърся пазара за нов. Все пак направих всичко възможно, за да сведа до минимум разходите. Ако търсите начин да спестите пари за електроника, ето как предлагам да започнете.

1. Намерете най-подходящото време за покупка

Например известно е, че телевизорите се продават с най-големи отстъпки през март, когато приключва финансовата година за много дистрибутори и производители, които правят промоции на остарелите модели. Разбира се, ако не държите да си купите последния писък на телевизорите. Телефоните са доста евтини през февруари покрай Свети Валентин. През юли пък обикновено цените на компютрите са най-ниски.

2. Проучете

Очевидно е, но си струва да го споменем, когато става въпрос за електроника – не си струва да губите пари за спецификации и характеристики, които не са важни за вас. Проучете продукта, на който сте се спрели, и се уверете, че отговаря на вашите приоритети.

Ако пазарувате онлайн, също така помага да разгледате стоката в магазин преди да купите. Естествено, повечето стоки са по-евтини онлайн, но можете да се уверите, че избраният продукт наистина ви харесва, за да си спестите главоболията.

3. Продайте ненужното

Ако старата ви техника все още работи, но вече не отговаря на нуждите ви, помислете дали да не я продадете и да използвате парите, за да финансирате покупката на новата си джаджа.

4. Наблюдавайте цените

След като сте направили своето проучване, знаете какво искате и сте финансирали новата си покупка, отървавайки се от старата електроника, време е да започнете да държите под око всякакви колебания в цените.

Помислете дали да не използвате сайтове събиращи промоции, които обединяват най-добрите намаления и промоции на едно място и по този начин ви спестяват време в търсене на намаления в десетки различни онлайн магазини.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!