≡ Menu

BB крем или фон дьо тен

От скоро се сблъскваме с понятието BB крем. Абривиатурата му идва от blemish balm, blemish base, beauty balm или beblesh balm или балсам покриващ несъвършенствата. От тук можем да си зададем и въпроса, кое да предпочетем – BB кремове или фон дьо тен.

Много жени се страхуват да използват фон дьо тен, мислейки че могат да постигнат ефект „маска“ и за това се обръщат с надежда към новият продукт на козметичната индустрия. Всъщност BB кремът е създаден по-скоро с медицинска цел от колкото с козметична. Създаден в Германия, той набира почитатели първо сред жените в източните страни, а от там и по целия свят.

BB кремът успокоява чувствителната кожа. Има регенериращо действие. Успешно прикрива недостатъците по кожата на лицето. Да не забравяме, че във формулата му има слънцезащитни филтри. Има дами, който го използват и за основа за грим.

Този крем се е превърнал в един мултипродукт, но дали трябва да заменим фон дьо тен с него. Има някои съществени фактора, които оказват влияние на това решение.

  • Малкото разнообразие от цветова гама е основен недостатък на BB кремовете. Обикновено има два нюанса и дамите с по-тъмна или много светла кожа не биха могли да се възползват от крема, защото ефектът няма да е никак добър.
  • Фон дьо тенът е с по-голяма плътност, докато BB кремът е с лека текстура и затова се предпочита за ежедневен грим.
  • Фон дьо тенът покрива по-добре несъвършенствата по лицето
  • BB кремът подхранва вашата кожа, докато който и да е фон дьо тен, няма да се справи с предизвикателството да поддържа кожата ви свежа през целя ден.
  • BB кремът овлажнява кожата, а точно обратното се случва при употреба на фон дьо тен – тя се дехидратира.
  • BB кремът добавя и UV защита, което го прави много предпочитан през летния сезон.
  • Във формулата си BB кремът има основа за грим и не е необходима да използвате такава допълнително. За фон дьо тена нещата не стоят по този начин. За добър резултат задължително се слага основа.
  • Не са необходими специални аксесоари за нанасяне на BB крем. Необходимо е да го разнесете с пръсти равномерно по лицето.

BB кремът несъмнено има много предимства, особено в ежедневната грижа за добрия вид на лицето. Въпреки това не могат да заменят изцяло фон дьо тена и пудрата, поради малката покривност, която има. За по-сериозни проблеми по кожата трябва да се обърнем към добре познатите и изпитани средства. Можете да разчитате на качество и резултат, ако се доверите на продуктите ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!