≡ Menu

Seiko Presage Enamel Collection – дебют на четири нови модела

Seiko представи своята Seiko Presage Enamel Collection миналата година на Baselworld. Тя се състои изцяло от часовници с механични движения, с дизайн на циферблата, наподобяващ този на Seiko Laurel от 1913 година (първият ръчен часовник на Seiko). Първата вълна на модели от колекцията Presage включва две лимитирани издания с емайлиран циферблат. Четирите нови модела, които правят своя дебют на Baselworld 2017 г., са първите неограничени в броя часовници с емайлирани циферблати.

Часовниците с емайлирани циферблати са направени от японския майстор Mitsuru Yokozawa и неговия екип, чийто усърден труд гарантира, че дебелината на емайла се коригира до точната дълбочина, необходима за всяка част на диска, както и че емайлът е идеален и съобразен с атмосферните условия по време на производство, така че този циферблат да издържи, според Сейко “за цял живот или по-дълго.”

Сапфирените стъкла са двойно извити така, че цялата повърхност на циферблата, включително нейните ръбове, може да се види без изкривяване от всеки ъгъл. Релефът, римски числа за маркерите на часовете, чиито дизайн е вдъхновен от друг исторически часовник Seiko, и по-точно джобният часовник „Time Keeper” от 1895 г., са боядисани върху циферблата най-малко десет пъти, за да ги вдигне елегантно от повърхността. Върховете на стрелките имат леко извита форма, за да следват контурите на сапфир кристала, така че дебелината на корпуса може да бъде сведена до минимум. Здравият и недраскаем сапфир кристал се използва и за направата на задния капак на този часовник, който показва механичното движение, също производство на Seiko.

Моделът Presage Multi-Hand Automatic (Ref. SPB045) притежава калибър Seiko 6R27 и има резервна мощност от 45 часа, трептейки с честота от 28 800 VPH. Неговите функции включват часове, минути и секунди; подциферблат за дата на позиция 6 часа; както и индикатор с дъгообразна форма за резерва на позиция 9 часа. Корпусът от неръждаема стомана е с диаметър 40,5 мм и дебелина 12.8 мм и е водоустойчив до 100 метра. Крокодилската каишка се откопчава с освобождаване на бутон. Часовникът ще бъде на цена около 1300 евро.

Другият нов модел от колекцията е Presage Automatic Chronograph (Ref. SRQ023). Диаметърът му е 42 мм, а дебелината на корпуса 14,9 мм. Другите му важни характеристики са водоустойчивостта от 100 метра и устойчивостта на магнитно поле до 4,800 A/m. Часовникът е задвижван от механизъм Seiko Caliber 8R48, който е оборудван с функция 12-часов хронограф с vertical clutch system. Резервът на този механизъм е 45 часа, като балансът осцилира с честота 28,800-vph. Монтираната каишка от крокодилска кожа е с освобождаващ бутон. Очакваната цена е около 2,650 евро.

Накрая и останалите два нови модела Presage Automatics (Refs. SPB047 и SPB049) с емайлирани циферблати, които също правят дебют на Baselworld 2017. И двата имат стоманени корпуси и са оборудвани с механизми Seiko Caliber 6R15 с честота на трептене 21,600-vph и 50-часова резервна мощност. Моделът с кръгъл корпус (SPB047, струващ около 1,100 евро) е с диаметър 40,5 мм и дебелина 12,4 мм, има двойно извит сапфир кристал, както и сапфир кристал за задния капак, а водоустойчивостта му е 100 метра (10 BAR). Другият модел има tonneau форма на корпуса (SPB049, цена около 1,300 евро) и размери 46 мм х 39,5 мм, дебелина 12,5 мм. Двойно цилиндричният сапфир кристал покрива емайлирания циферблат. Водоустойчивостта е 50 м. И двата модела имат изчистен, семпъл циферблат с три стрелки с прозорец за датата на позиция 6 часа. И двата часовника имат крокодилска каишка с освобождаващ бутон за откопчаване. Производителят Seiko обещава тези нови модели да бъдат на пазара през септември 2017 г.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!