≡ Menu

Високо кръвно налягане симптоми

Процесът на високо кръвно налягане, започва когато сърцето изпомпва кръвта в артериите, като по този начин се създава натиск върху артериалните стени. Показанията при измерване на кръвно налягане показват систолното и дастолното кръвно налягане. Нормалното кръвно налягане е със стойности 115/75 mm Hg, където систолното е 115, а диастолното е 75. Когато човек страда от хипертония стойностите, които показва уреда за измерване на кръвното налягане са около 140/90 mm Hg. Симптомите за високо кръвно налягане не са очевидни. Но те трябва да бъдат лекувани навреме за да не се стигне до фатални последици.

Причини за възникване на високо кръвно налягане.

Най-честите причини за хипертония са генетични заболявания, нездравословни хранителни навици, наднормено тегло, стрес и др. Освен това нарушения свързани с метаболизма на тялото и прекалената консумация на кофеин, също може да допринесе за появата на този проблем.

Симптоми за високо кръвно налягане.

Често симптомите за високо кръвно налягане са незабележими и постепенно увреждат целия организъм.

Сърдечната болка е един от симптомите за хипертония. Причината е в ускорения приток на кръв в цялото тяло, което оказва натиск върху сърцето. Други симптоми това са: затрудненото дишане, замъглено зрение, често уриниране. Честото уриниране се дължи на това, че често пациентите страдат от диабет. При това заболяване организмът има склонност към често уриниране и чувство за жажда. Други симптоми на високо кръвно налягане са главоболие и гадене.

Въпреки, че симптомите на високо кръвно налягане са малко забележими, забавянето на лечението може да доведе до сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност, заболявания свързани с артериите и загуба на зрение. Ето защо винаги е необходимо да се консултирате със специалист, който да контролира редовно кръвното налягане.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!