≡ Menu

Елементарен съвет за избор на счетоводна фирма

Фирмите за счетоводно обслужване са огромен брой. Как да направим правилния избор, за да не съжаляваме на бъдещ етап?

Ако едно от изискванията ви е фирмата за счетоводно обслужване да е близо до вашия офис, то непременно опитайте да откриете най-близките фирми за счетоводство до вас. Използвайте Google Local резултати и съответно се свържете с всяка от намерените фирми. Този начин е най-елементарния и най-времеемкия реално погледнато. Но дали е възможно да бъде и най-удачният избор?!

Трябва да си припомним, че живеем в общество, което се движи с огромна бързина заради бързия напредък на информационните технологии. Именно поради този факт не е от особено значение къде точно ще е позиционирана счетоводната фирма, която ви обслужва. Да, със сигурност е предимство да бъде до вас, да можете да отидете винаги, но нали има телефони, имейл акаунти…нима не са достатъчно възможностите за контакт?!

Един от най-интересните и странно незабележими фактори при избора на фирма за счетоводни услуги е дали тя има опит. Не е достатъчно да проверите в Търговския регистър кога е създадена или да правите проучвания колко фирми са я наемали. Също така не си заслужава да търсите като детективи какви мнения и препоръки има в Интернет или да търсите някой познат, който е имал досег с фирмата. Това е загуба на време!

Опитът може много лесно да се определи на база клиентите на счетоводната къща. Фигурират ли като клиенти както българи, така и чужденци, значи въпросната счетоводна фирма може да осигури правилното водене на счетоводството. Да, възможно е да се манипулира и спекулира с клиентите, но все пак счетоводството не е елементарен ангажимент. Нали точно с едно или две обаждания ще разберете дали всичко е фалш или реалност. Именно това е най-бързото и лесно решение при избора на счетоводна фирма – търсете препоръки и клиенти, звъннете 1-2 телефона и сами разберете дали си заслужава.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!