≡ Menu

Нови компютри и стари видео карти

Ако току-що сте закупили нови компютри, може да се изправите пред задачата, която първоначално ще изглежда неизпълнимо. Ако настройвате лаптоп компютри, трябва да се справите само с 2-3 куплунга. Открийте подходящо място за компютъра. Включете захранващия адаптер в стенен контакт. Включете другия край на кабела в съответния куплунг на компютъра.

Лаптоп компютрите обикновено нямат заземяване, но ако вашият разполага с такова, има причина за това. Използвайте заземен контакт. Настройването на настолен компютър изисква малко повече работа.След като намерите място за машината, внимателно сложете монитора на подходящо място. Той би трябвало да стои точно пред вас.Открийте безопасно място за вашия принтер. След това трябва да свържете всички компоненти.

Открийте захранващите кабели за всички компоненти и ги включете в качествен заземен разклонител. Свържете принтера с компютъра. Свържете монитора с компютъра със специалния кабел. Видео картата на компютъра се поставя в задната част на монитора. Сложете видео картата когато компютъра е изключен. След като я инсталирате, рестартирайте компютъра. Когато играете игри и имате проблем от рода на черен екран или ако играта ви изхвърли, това означава, че ви трябва по-нова видео карта или по-нови драйвери за нея.

Когато включвате компютъра, бъдете търпеливи. Изчакайте всички компоненти да се заредят. Това отнема между 5-15 мин., в зависимост колко мощен и претъпкан с информация е вашия компютър. Ако компютърът ви “замръзне” на определен етап по време на първоначалното зареждане, значи имате сериозен проблем. Ако има съобщения на екрана, следвайте техните инструкции. Правилното излизане от вашата операционна система е много важно. Затворете всички отворени програми и прозорци. След това от менюто изберете опцията за изнасяне на компютъра. При много компютри те се изключват сами. Изключете всички периферни устройства, такива като монитори и принтери.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!