≡ Menu

Ценната функция „Памет” на апаратите за кръвно

В днешния забързан свят, съвременният човек все по-често се доверява на техниката. Вкъщи сме обградени от електрически уреди с таймери, функция за отлагане на дадено действие и памет за последния направен акт. Но наличието на функцията „Памет” е от особена важност в медицинските изделия. Например, за хората с диабет е важно редовно да измерват глюкозата в кръвта чрез глюкомер. Именно, благодарение на запаметените стойности на кръвната захар в глюкомера пациентът или неговият лекар могат да проследят как се развива заболяването и каква доза лекарство да бъде назначена.

Кръвното налягане е важен фактор в здравето на човек. Той е показател за нашето състояние. При хора с хипертония, хипотония или някои други заболявания от изключителна важност е редовното измерване на кръвното налягане. Понякога, в едно семейство може на двама негови членове да се налага проследяване на кръвното налягане. Затова наличието на функцията „Памет” в апарат за кръвно е съществено предимство. Благодарение на тази функция, Вие можете да проследите неговите колебания, а Вашият лекар да вземе решение какви лекарства или терапия трябва да Ви бъдат предписани. Някои от съвременните апарати за кръвно притежават тази функция за двама потребители, например модели с реномирана марка. По такъв начин Вие и Ваш близък можете независимо един от друг и ползвайки един апарат да проследявате стойностите на кръвното си налягане. Редица от най-модерните апарати, особено на компания с доказани качества и имат голям обем на памет 200 показания.

Едно от най-съвременните и удобни свойства на медицинските устройства е наличието на връзка с компютър. Апаратите от последно поколение на фирмите имат възможност да бъдат свързани с компютър и по такъв начин запаметените стойностите от уреда могат да бъдат директно прехвърлени на компютър и изпратени на лекаря. Това изключително улеснява потребителя, защото така пести време и в същото време лекуващият лекар винаги знае стойностите на кръвното налягане на своя пациент. Така функцията „Памет” спомага за по-бързото взимане на решение за адекватно лечение и пести много от ценното време, както на пациента, така и на лекаря.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!