≡ Menu

3 прости начина за отпушване на тоалетна и мивка

Искате ли цял живот да разчитате на специалисти тогава, когато каналът ви се запуши?

Ние ще ви издадем няколко изключително ефективни трика за отпушване на тоалетна. За целта не е необходимо да използвате силни и опасни за здравето ви или кожата препарати, които навярно струват и доста средства. Освен това, с тях много трябва да се внимава, за да не вдишвате изпаренията, вредни за здравето ви.

Един от нашите основни съвети се свежда до това, че никога не трябва да позволявате вашият канал да се запуши изцяло, без значение дали говорим за задръстена тоалетна или запушена мивка. Бъдете прагматични и разумни. Отпушвайте канала тогава, когато се превърнете в свидетел на необичайното му функциониране. Имате реалната възможност профилактично да го почиствате, използвайки няколко подръчни материала, които всеки ще открие в своя дом и да не ви се налагат по-сериозни ремонтни дейности на канализацията.

1. Отпушване на канала със сода, оцет и сол – бързо, лесно и ефективно

За да подейства възможно най-бързо този изпитан и доказан метод, първо трябва да се уверите, че в мивката ви няма вода. След като сте преминали през тази стъпка, е нужно да изсипете сода, сол и оцет в канала на кухненската мивка (или тази в банята разбира се).

Изчакайте достатъчно време, за да подейства (поне няколко минути) и включете гореща струя вода, която да отмие приготвената от вас отвара за отпушване. Ако това не подейства, то бихте могли да се обърнете към услугите на ВиК специалисти, практикуващи в една от най-реномираните фирми в София.

2. Магическите свойства на познатата ни напитка кока кола

Далеч по-екологично е отпушването на канали с кока кола, отколкото с разнообразните препарати, залели пазара в последно време. Ние не можем да ви гарантираме блестящи резултати, но за сметка на това не създаваме предпоставка за влошаване на здравето ви. За да финализирате тази процедура, то вие се нуждаете от 1 литър кока кола, която да изсипете в мивката. След като престои една нощ, на сутринта можете да залеете с вряла вода. Ако срещате съпротива, възползвайте се от професионалните услуги на добри водопроводчици.

3. Отпушете канала на тоалетната си с вакуум

Вакуумът е разпространен начин за отпушването на тоалетни чинии. Справете се лесно и бързо с породилия се проблем с минимално инвестирани средства и без излишни нерви, които иначе са чест спътник в процеса по отпушване на тоалетна. За съжаление, обаче, понякога повредите са доста сериозни и те изискват специални умения и компетенции, с които ще се сблъскате в очите на професионални водопроводчици.

Отпушването на тоалетната у дома може да бъде както лесно, така и доста трудно – всичко зависи от обстоятелствата, пред които сме изправени. Нерядко наглед лесен ВиК проблем се оказва доста по-комплексен и ако подходим в стил “домашен майстор” рискуваме вместо да го разрешим – да го задълбочим и в последствие това да коства излишни средства за отстраняването му.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!